Wesley de Boer en Ava Eden van Grunsven zijn Nederlandse sterkhouders bij De Wolden

Wesley de Boer en Ava Eden van Grunsven zijn Nederlandse sterkhouders bij De Wolden

Bij het CH de Wolden in Nederland, staat de jeugd deze week centraal. De eerste pony en Junioren rubrieken zijn reeds gereden. Daarin wisten Wesley de Boer en Ava Eden van Grunsven alvast de prijzen te verzamelen.

In de 1.25m openingsrubriek voor pony ruiters hield Mika Lundh (SWE) de concurrentie achter zich. Samen met de 10-jarige Corbeagh Legend (Moores Clover) bleef Lundh ruim één seconde voor op Margarita Hilger (GER) en Jango 30 (Discovery). Het duo werd opgevolgd door Loviza Ardenmark (SWE) en Hedemand'S Diana (Rogilds Aragorn).

Net buiten de top drie volgde de Belgische amazone, Robin Vermeir op de vierde plaats. Vermeir loodste haar Kristal Sparkle van Begeveld (Ponyhoeve Bright Sparkle) foutloos naar de vierde plek. Voor eigen publiek noteerde Ava Eden Van Grunsven het beste resultaat. De Nederlandse amazone sprong in het zadel van Special Lady foutloos naar de zesde plaats.

Wesley de Boer scoort in 1.40m Junioren rubriek

Met ruim 100 combinaties aan de start in de 1.40m Junioren rubriek werd het klassement opgesplitst.  Ebba Danielsson en T-Gavoli Z (Twister de la Pomme) sprongen naar de winst met ongeveer 2 tienden van een seconde voorsprong. Op het podium volgde Karoline Sloth Kjaer (DEN) met de SF-ruin, Cocorico de Riverland (L'Arc de Triomphe) voor Sophie Evans en de 13-jarige Diarado-merrie, Florida van Maarle (Kashmir van Schuttershof).

Net buiten de top drie plaatste Wesley de Boer zich op een vijfde en zesde plaats met respectievelijk Icarinda (Etoulon) en Kaphira (Corland).  In dit klassement volgde Jorinde Dolfijn nog op een negende plek met de 9-jarige Justique (Bustique).