Wagenaar en Van Dellen winnen op openingsdag The Dutch Masters

Wagenaar en Van Dellen winnen op openingsdag The Dutch Masters

The Dutch Masters zijn vandaag officieel begonnen. Op deze eerste dag stonden naast de Wereldbekerwedstrijd Dressuur, ook twee springrubrieken op het programma. Hiermee is officieel het startsein gegeven voor een paar prachtige dagen paardentopsport. De startlijsten van het 1.30m en 1.35m bestonden vandaag uit de tien beste combinaties van de Brabantse regio kampioenschappen indoor, aangevuld met de twee beste combinaties van de overige regio kampioenschappen indoor.

Van Dellen wint het 1.30m

Bij het 1.30m wisten vier combinaties foutloos te blijven in de barrage. Achttienjarige Sytze Van Dellen jr. bleek met de KWPN-ruin Kevin EH (v. F-One USA) iedereen te snel af te zijn. De jonge ruiter uit Opende rijdt sinds kort halve dagen voor Jur Vrieling en Suzanne Tepper en liet in ’s-Hertogenbosch alvast zien wat hij waard is. Kristyna Schütte eindigde met Lambrusco (v. Bacardi VDL) op de tweede plaats, gevolgd door Maartje Siemons en Harly (v. Baltic VDL) op plaats drie.

Wagenaar pakt revanche

Berry Wagenaar stuurde in het 1.35m zijn merrie Kerenia (v. Zavall VDL) pijlsnel naar de winst. Waar de ruiter tijdens Jumping Amsterdam nog genoegen moest nemen met de tweede plek, zorgde hij nu voor een voorsprong van 1.5 seconde waar niemand meer bij in de buurt kwam. Rens Spreuwenberg nam de tweede plaats in met Zeppe de Sabette Z (v. Visa Zandor Z), gevolgd door Rik van de Pas met Go-Go Nevada (v. Ustinov).


Bekijk alle resultaten hier


Foto©: Digishots