VDL Stud domineert ook in de klasse M

VDL Stud domineert ook in de klasse M

Met drie hengsten in de top-vijf domineerde de VDL Stud zojuist in Vragender in de klasse M van de Blom Hengstencompetitie, waarin winnaar New Pleasure VDL met Hessel Hoekstra knap op herhaling ging.

Nadat Hessel Hoekstra zich in de klasse Z/ZZ al tot winnaar had laten huldigen met Stargos VDL, ging hij ook met zijn tweede troef van de VDL Stud op herhaling. Net als in Kronenberg eindigde de KWPN-goedgekeurde hengst New Pleasure VDL (For Pleasure uit Lady-A ter Putte van Diamant de Semilly, fokker Familie De Maertelaere/Stal Van de Zuidakker) als winnaar in de klasse M.

Snel en voorzichtig
In de tweede wedstrijd van de Blom Hengstencompetitie werd flink gestreden. Dertien duo’s plaatsten zich in de klasse M voor de barrage, waarin er tien opnieuw foutloos bleven. Twee hengsten van de VDL Stud legden elkaar het vuur aan de schenen: Night Life VDL (Erco van ’t Roosakker uit Ialba VDL elite IBOP-spr PROK van Arezzo VDL) zette onder Alex Gill een zeer snelle tijd neer, die uiteindelijk alleen door New Pleasure VDL nog verbeterd werd. Onder Hessel Hoekstra liet de voshengst zien heel goed mee te werken, kort te draaien en toch goed van de paal te blijven. Ook de snelheid van Night Life VDL zat hem niet in de weg om toch foutloos te blijven, waardoor zij zich als tweede konden opstellen. De met veel handigheid en een grote mate van voorzichtigheid springende hengst Newmarket VM (Chacoon Blue uit Nouvelle Star Z van Numero Uno, fokker Paul van Montfort uit Maria-Hoop) snelde onder Kars Bonhof als derde KWPN-goedgekeurde hengst op rij naar een plek op het podium. Zij bleven net voor op de gretige Horse Victory’s Dutch Diarado (v.Diarado) onder Joost Martens en de Baltic VDL-zoon Norton VDL (uit Wyrusa H ster pref prest PROK van Corland, fokker Anne Jan Hazenberg uit Opende) onder Tibo Hendrickx. Zowel New Pleasure VDL, Night Life VDL, Norton VDL als Dutch Diarado eindigden ook in Kronenberg al in de top-vijf. 

Uitslagen