VDL Edgar M heeft nieuwe (amateur) ruiter

VDL Edgar M heeft nieuwe (amateur) ruiter

In het mondaine St Tropez hebben twee Grand Prix paarden, VDL Edgar M en Like A Diamond van het Schaeck zich laten opvallen met niet Marlon Modolo Zanotelli maar Ingrid Gjelsten (NOR) in het zadel.

Samen met de Noorse debuteerden de nieuwe combinaties op een 1.35m niveau.  In 2021 vervoegde de dochter van Diamant de Semilly, Like A Diamond van het Schaeck, de stallen van Zanotelli. Het duo wist door te stoten tot op het hoogste niveau. Het paar plaatste zich dat jaar oa. tweede in de Grote Prijs van Samorin. Vorig jaar sprong het duo naar de CSI5* Grand Prix zege in Parijs, onder de schaduw van de Eiffel Toren. 

Echter, het meest in het oog springende optreden van de combinatie was zonder twijfel het optreden tijdens het FEI Wereldkampioenschap in Herning, goed voor een 27e individuele plaats.

Samen met de 14-jarige VDL Edgar M presteert Zanotelli sinds 2018 op een internationaal niveau. In 2021 leverde de zoon van Arezzo VDL, Zanotelli zijn Olympische deelname in Tokio. Edgar M bracht Zanotelli ook zijn eerste CSI5* Grand Prix zege in St Tropez. Het duo wist verder in de spotlights te springen in Madrid, Valkenswaard, Genève, maar ook tijdens de Wereldbeker in Bordeaux.

De Gjelsten familie was sinds 2021 al eigenaar van de paarden.