Van der Vleuten als leider naar Franse Riviera

Van der Vleuten als leider naar Franse Riviera

Maikel van der Vleuten trekt dit weekend naar Ramatuelle / Saint Tropez om er zijn koppositie in de Longines Global Champions Tour te verdedigen. Hij moet er proberen de Zweedse Malin Baryard-Johnson en de Belg Abdel Said achter zich te houden in het klassement.

Na 4 van de 15 etappes draagt van der Vleuten de leidersarmband en heeft hij een schijnbaar comfortable voorsprong op Malin Baryard-Johnson die vorig jaar de Grand Prix in Saint Tropez won en er Harrie Smolders naar de 2e plaats verwees. Ook dit jaar reist het Zweedse icoon naar het zuiden met haar topmerrie H&M Indiana die in bloedvorm verkeert.

Ze sprong dit seizoen 7 proeven op 1.60m, was 6 keer geplaatst en had nooit meer dan 1 springfout.

Met ook King Edward in Saint Tropez neemt de etappes iedereen terug naar de Olympische Spelen van Tokyo waar de 3 een stevig robbertje uitvochten. Enkel Explosion W ontbreekt maar Olympisch Kampioen Ben Maher maakt wel zijn opwachting in de badstad waar hij in 2018 de Grote Prijs won.

Van der Vleuten nam al aan elke etappe deel en kwalificeerde zich ook voor elke Grand Prix. Hij sprong al 3 barrages en stond in Miami Beach op het podium achter Katrin Eckermann en Eduardo Alvarez Aznar.

De 8 beste resultaten over 15 etappes tellen voor de eindrangschikking.