Universiteit van Cadiz: internationale concours kunnen economische crisis helpen voorkomen

Universiteit van Cadiz: internationale concours kunnen economische crisis helpen voorkomen

In het Zuiden van Europa gaan de tours stilaan weer van start. Dat is niet enkel goed nieuws voor ruiters en de sport in het algemeen, ook voor de economie is de doorgang van deze concours meer dan welkom. De universiteit van Cadiz onderzocht het effect van de 'Sunshine Tour' op de Spaanse economie.

Er zullen de komende weken meer dan 2000 paarden en 400 ruiters uit verschillende landen van start gaan tijdens de Sunshine Tour. Al deze ruiters moeten uiteraard strikte voorwaarden volgen om een verdere verspreiding van het Coronacrisis tegen te gaan. Ondanks de huidige Corona-pandemie, is het belangrijk voor onze sport dat deze tours blijven plaatsvinden en ook voor de economie blijken deze tours een welkome zaak. 

De Universiteit van Cadiz onderzocht de economische impact van de Sunshine Tour op de plaatselijke economie en die bleek niet te onderschatten. Zo zorgt de tour, die zeven weken duurt, voor grofweg 1200 jobs, als zowel het personeel dat rechtstreeks en onrechtstreeks tewerk gesteld wordt, meegeteld wordt. Het event zou in het totaal voor een omzet van 40 miljoen euro in de regio zorgen. 


Bron: Persbericht Sunshine Tour