Opzet is het resultaat van de algemene vergadering van het FEI te analyseren en waar mogelijk te verbeteren. Voornamelijk de nieuwe regel 214.4 van het jumping reglement voor 2023 vormt een struikelblok volgens de ruiters. Deze regel stelt dat de jury eender welke ruiter mag elimineren als hij / zij tijdens de opwarming of in het parcours in strijd is met het paardenwelzijn. Deze beslissing kan voortaan ook niet betwist worden.

Grootste vraagstelling was: wie is er capabel om deze beslissing te nemen? Zullen de juryleden voortaan ook extra opleidingen genieten om zich grondig te onderleggen in deze materie?

In haar voorstel stelt de groep ruiters voor dat een kampioenschap ruiter een supervisie dient te hebben over de chief steward en de juryleden. Zo vormt deze samen met de jury een panel dat de verantwoordelijkheid voor eliminatie kan dragen. 

In de vergadering werd duidelijk gesteld dat de bloedregel een goed principe is en deze moet blijven. Maar werd ook aangehaald dat er een tekort is aan officials die genoeg onderlegd zijn. 

bron: equnews/ IJRC