Top vijf voor Jack Ansems en Fliere Fluiter in Cabourg

Top vijf voor Jack Ansems en Fliere Fluiter in Cabourg

De  3* 1.45m Grand Prix des Haras Normands in het Franse Cabourg leverde een top vijf-notering op voor Jack Ansems en zijn vertrouwde Fliere Fluiter

Als enige Nederlandse combinatie aan de start tussen de 80 anderen, waren alle ogen op Jack Ansems gericht. Ansems zat in het zadel van Fliere Fluiter (v. Zirocco Blue VDL) en sprong naar de vijfde plaats na een foutloze ronde over de 1.45m hoge hindernissen. 

Constant Van Paesschen was één van de vier Belgen die deelnamen in deze 3* rubriek en had de negenjarige Karnak du Roset (v. Kannan) van stal gehaald, waarmee hij vorige week tweede werd in de 3* competitie van Uggerhalne. Het duo trekt deze goede lijn nu verder in het Franse Cabourg en sprong naar de overwinning. Met hun snelle tijd hielden ze heel wat Franse combinaties achter zich.

Met slechts vijf honderdsten verschil moest Penelope Leprevost genoegen nemen met de tweede plaats na haar ronde op GFE Candy de Nantuel (v. Luidam). Zij bleven dan weer ruim een halve seconde voor op landgenoot Axel van Colen en Veyron (v. Stakkato's Highlight). 

Resultaten

Aansluitend kwam Ansems ook aan de start in de proef over 1.35m, waarvoor hij de achtjarige hengst Piccadily (v. Vigo d'Arsouilles) had gezadeld. Het Nederlandse duo was, na een foutloze ronde, goed voor de negende plaats. Het volledige podium kleurde Frans met winst voor Marie Demonte en Fierte de Riverland (v. Qlassic Bois Margot).