Tom Schellekens op podium 2* 1.35m ochtendproef in Lichtenvoorde

Tom Schellekens op podium 2* 1.35m ochtendproef in Lichtenvoorde

In Lichtenvoorde startte de dag vanochtend met een knappe 2* proef over 1.35m hoogte. Een sterk Nederlands deelnemersveld moest uiteindelijk de eerste plaatsen op het podium aan Ierland laten, maar verzekerde zich via Tom Schellekens nog wel van een knappe bronzen medaille.

Van de ruim veertig deelnemers aan de start, slaagden er zestien in om het 1.35m hoge parcours zonder fouten door te komen. Enkel de Ieren Bertram Allen en Emily Turkington deden dit ook nog eens in een chrono onder de 55 seconden, waarmee ze de eerste twee plaatsjes op het podium bemachtigden. Allen klokte op de rug van de 8-jarige KWPN merrie Jelvinia Mb (Kannan) af op 54.06 seconden, een ruime halve seconde voor Turkington en de 7-jarige schimmelmerrie Cissi (Cristallo 7). Tom Schellekens snelde in het zadel van de 9-jarige KWPN merrie Isabel (Captain Cooper) met 55.16 seconden op de klok door de eindmeet, een resultaat waarmee hij het podium mocht afsluiten.

Ook Eric Ten Cate blijf sterk presteren, en plaatste zich hier met de BWP vosmerrie Horsedeals Notre-Dame Van 'T Roosakker (Echo Van 'T Spieveld) als vierde. Met Leon Thijssen werd de top vijf vervolledigd. Hij zette op de rug van de 8-jarige KWPN ruin Jamerson (Kannan) een tijd van 57.20 seconden neer, een ruime halve seconde trager dan Ten Cate.

Vind de volledige uitslag van de 2* 1.35m ochtendrubriek hier.

Volledige NL top vijf in 1* 1.20m proef

Even later deden de Nederlanders er weer een schepje bovenop, en werd een volledig Nederlandse top vijf afgeleverd na afloop van de 1* 1.20m proef. Hier reed Pietrix de Vries met voorsprong naar het goud, en stopte met die 13-jarige Westfalen ruin Numero's Diamond (Numero Uno) de tijd foutloos op 61.25 seconden. Ruim twee en een halve seconde later volgde Sammy-Jo Smit op Alaska (Indorado) als tweede. Sonja van der Berg nam de derde podiumplek in beslag door in het zadel van de 7-jarige KWPN hengst Kind Of Special (Carrera VDL) al het houd onaangeraakt te laten in een tijd van 67.39 seconden.

Vind de volledige uitslag van de 1* 1.20m rubriek hier.