Thijssen en Moerings springen top vijf binnen op Belgische bodem

Thijssen en Moerings springen top vijf binnen op Belgische bodem

In het Azelhof werd er op vrijdag een Gold competitie voor professionele ruiters gereden. De winst in de Grand Prix ging naar Danny van Es maar er werden ook nog twee nevenrubrieken gesprongen. In het 1m30 reed Pieter de Brabandere naar de overwinning. Hij reed de Zangersheide ruin Unique vd Lindehoeve (v. Ustinov) foutloos doorheen de tweede fase in 23,96 seconden. 

Emma Stoker volgde met Q Seven (v. Quaid) op de tweede plaats. Ook zij konden de nul behouden en klokten af in 24,10 seconden. Marthe Heudens en Linguini de la Pomme (v. Marius Claudius) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 24,19 seconden. 

Sanne Thijssen (I'm Here) en Dries van der Linden (Imago) vervolledigden de top vijf. 

Jack Ansems (Iron Man) en Kessy van Berlo (Fostara) konden zich ook klasseren op de zevende en de negende plaats.

1m20

In het 1m20 was Danny van Es de te kloppen man. Hij nam zowel de eerste als de tweede plaats mee naar huis. Voor de eerste plaats rekende hij op Zico V (v. Pavoni), voor de tweede plaats haalde hij Go For It Ninohorse (v. Cartier vd Heffinck) van stal. Hij sprong foutloze rondes in respectievelijk 23,10 23,80 seconden. 

Michael Joly was met Joy Lux Lady Z (v. Ustinov) goed voor de derde plaats. Het duo liet alle balken in de lepels en klokte af in 24,23 seconden. 

Bas Moerings (Kwik Tweet) en Danny van Es (Melora) vervolledigden de top vijf. Cecile Klaassen eindigden met Cilydi (v. Contendro II) net buiten de top vijf op de zesde plaats.

Klik hier voor alle resultaten