Thijs Derks, Patrick Alkema en Martin Sterzenback naar de winst in het Peelbergen equestrian

Thijs Derks, Patrick Alkema en Martin Sterzenback naar de winst in het Peelbergen equestrian
Op Zaterdag avond was de 1.40m proef de "eye-catcher" van de week in het hippisch centrum de Peelbergen. In deze twee fasen special sprong Thijs Derks naar de overwinning in het zadel van Jos van Deurzen's Guevara S (Conan Z). Derks stopte de klok van de barrage in 33,31 seconden en noteerde een dubbele nulronde, goed voor de overwinning.

Stoeterij Duyselshof volgde daarbij op de tweede en derde plaats. Niclas Parmler reed naar de tweede plaats met VDL Groep Ernest (Diamant de Semilly) na een dubbele nulronde en barrage rijd van 34,23 seconden. Samen met VDL Groep Cherokee (No Limit) had noteerde de springruiter 34,28 seconden op de teller.

De top vijf in deze 1.40m ZZ proef werd afgewerkt door Monique van den Broek met Charmeur (Veron) op vier en Lisa Nooren met Bardesther (Cardento) op vijf. Enkel deze top vijf slaagde erin een totaal van nul punten te scoren.

Ook op vrijdag wist Stoeterij Duyselshof de prijzen te kapen. Ditmaal was het Patrick Alkema die de winst greep in de 1.35m proef. Op de rug van VDL Groep Aristo Z (Air Jordan Z) haalde hij de finish in 28,12 seconden. Liza Tiebot en At Last (Tampa) volgde op de tweede plaats na een finish in 29,10 seconden.

Arnold Boerekamps (D'avange K), Chrisopher Klasener (Casaro) en Alisa Danilova (Happy Feet) volgden op een respectievelijke derde, vierde en vijfde plaats.

Op zondag was de hoofdrubriek weggelegd voor Martin Sterzenback met Fit -Z (Quidam de Revel). Peer Zielke (Linius Z) en Maikel van Mierlo (Edelmanfee Z) vervolledigden het podium.

Ook enkele Belgen kwamen aan de start zoals Ines Van den Bosch en Yara Coppé, allen haalden ze enkele mooie klasseringen.

KLIK HIER VOOR DE RESULTATEN