TeamNL wint EEF Nations Cup in Drammen

TeamNL wint EEF Nations Cup in Drammen

Na een spannende barrage tussen Nederland en Ierland was het Eric Ten Cate die TeamNL de overwinning bezorgde! 

Met slechts vier strafpunten in totaal was het TeamNL die zegevierde in de EEF Series - Nations Cup van Drammen. Eric Ten Cate droeg alle verantwoordelijkheid op zijn schouders en mocht na twee foutloze rondes op Incredible (v. Clinton) de allesbeslissende barrage rijden. Opnieuw was het duo op geen fout te betrappen en reed foutloos rond in 36,88 seconden. Voor Ierland kwam Matt Garrigan een derde keer in actie, eveneens met een schone lei voor Quantum Robin V (v. Carambole). Zij hielden ook het hout in de lepels maar finishten in 40,14 seconden wat winst betekende voor het Nederlandse team. 

Voor Nederland kwam Tani Joosten ook in actie met Galdal ME (v. Zambesi TN), zij hadden enkel in de tweede ronde een springfout. Mark Martens startte dan weer in de eerste ronde met vier strafpunten voor Kinmar Quality Hero (v. Obos Quality) maar bleef in de tweede ronde van de balken af. Als laatste was het Henk Frederiks die mee de Nederlandse kleuren verdedigde, hij had Impian D (v. VDL Bubalu) onder het zadel en kreeg na een foutloze eerste ronde het schrapresultaat toegepast op zijn tweede ronde, waar acht strafpunten aangerekend werden. 

Polen werd derde met acht strafpunten op de teller. Ook Zweden eindigde met een totaal van acht maar was net iets trager en werd zo vierde. Denemarken sloot de top vijf af met ook acht strafpunten.

Volledige uitslag