Team NL vierde in de Nations Cup van Vilamoura

Team NL vierde in de Nations Cup van Vilamoura

In Vilamoura maakten de ruiters zich vandaag op voor het hoogtepunt van de week: de CSIO3* Nations Cup. Zeventien landen vochten het uit in de twee rondes. De winst was uiteindelijk voor Ierland, het team van Michael Blake. 

Trevor Breen met Highland President (0-0), Shane Breen met Lady Star Van Dorperheide (8-4) , Jack Ryan met Bbs Mcgregor (4-0) en Anthony Condon met Sfs Vincomte (4-0) kwamen als sterkste team voor de dag. Met een puntentotaal van acht strafpunten konden zij het goud mee naar huis nemen. 

Italië en Zwitserland eindigden ex-aequo tweede. Marco Porro's team bestond uit Piergiorgio Bucci met Carpe Diem J&F Champblanc (0-0), Marta Bottanelli met Acheo Di San Patrignano (5-0), Massimo Grossato met D Mark 2 (4-4) en Antonio Alfonso met Harrie (4-8). Hun totaal van twaalf strafpunten kwam gelijk te staan met het Zwitserse team van Michel Sorg.

Edwin Smits en Farezzo bleven als enigen dubbel foutloos. Barbara Schnieper en Quick Fire noteerden een totaal van 4 punten, Edouard Schmitz en Quno acht en Romain Duguet met Calder 13. 

Eric Van Grunsven hielp Oranje naar de vierde plaats. Mans Thijssen en Hello wisten dubbel foutloos te blijven terwijl Bart Lips met Hurricane DD 4 strafpunten moest noteren. Mel Thijssen verzamelden in het totaal 16 strafpunten, Kim Emmen en Warriors Glory 28 (schrapresultaat). Met een totaal van 16 strafpunten vielen ze net naast het podium op de vierde plaats.

Klik hier voor de resultaten.