Team Europe mee aan kop na eerste ronde teamcompetitie FEI Youth Equestrian Games in Aken

Team Europe mee aan kop na eerste ronde teamcompetitie FEI Youth Equestrian Games in Aken

Vanwege COVID-19 moesten de Olympische Jeugdspelen van 2022 nog eens vier jaar worden uitgesteld. Gelukkig werd er met de FEI Youth Equestrian Games tijdens het CHIO Aken een waardige vervanger gevonden voor deze jonge talenten. Vandaag vond de eerste ronde van de teamcompetitie plaats, waarbij elk continent (Afrika, Noord- & Zuid-Amerika, Azië, Australië en Europa) vertegenwoordigd wordt door een team van vijf ruiters. Na deze eerste ronde wisten vier teams de nul op het scorebord te behouden, waardoor deze nu gedeeld aan de leiding staan.

Aan de start van de FEI Youth Equestrian Games staan ​​30 getalenteerde ruiters uit 30 verschillende landen over de hele wereld. Tijdens de eerste ronde van de teamcompetitie van vandaag heeft het team van Noord-Amerika het beste resultaat neergezet met vijf perfecte rondes. Dankzij de toepassing van het schrapresultaat (het laten vallen van de twee slechtste resultaten) delen team Azië, Europa en Afrika momenteel de leiding met team Noord-Amerika.

De beste ronde van vandaag werd gereden door Aya Hamcho met Campari 329 (Charilan), die uitkomt voor Syrië. De Hongaarse Gabriela Maradiaga werd tweede in het zadel van DSP Goldquelle (Gepsom), gevolgd door de Iraanse combinatie Mirilya Manavikherad en Cornelia Marie (Chacco-Blue).

Jad Guerraoui uit Marokko werd vierde met Lady Angeles (Los Angeles), voor Carlos Andrés Meany Morataya en Annelie (Action-Pezi) uit Guatemala.

Morgen om 11.00 uur vindt de beslissende tweede ronde plaats.

Team resultaten