Suze Bos opent springcompetitie in Amsterdam met winst in 1.10m Nationale Finale

Suze Bos opent springcompetitie in Amsterdam met winst in 1.10m Nationale Finale

De eerste volledige dag van Jumping Amsterdam ging vanmorgen van start met de Nationale jumping finales. In de 1.10m openingsrubriek was het Suze Bos die zich samen met de zevenjarige schimmelmerrie Love It (Classe HS) tot eerste kampioen mocht kronen.

Bos nam het in de barrage op tegen nog veertien andere deelnemers en sprong er als eerste aan zet al meteen naar een naderhand onklopbaar resultaat. Samen met de Zangersheide merrie Love It zette ze de tijd foutloos stil op 29.19 seconden, wat goed was voor het goud. Met net twintig honderdsten meer op de klok veroverde Thomas Van Wessel in het zadel van de NRPS ruin Picobello (Pablo Van Berkenbroeck) het zilver. Ook Renate Beuving kon op de rug van de zesjarige KWPN merrie Maranja Bella (Casago) nog zonder fouten onder de 30 seconden finishen, wat haar de derde podiumplek opleverde.

Als vierde eindigde Dominique Beukers met de eveneens zesjarige KWPN merrie Macchiato (Arezzo VDL), die net zeven honderdsten voor Jari Broekman en de nog maar vijfjarige BWP merrie Moatie (Mithas De Regor) de klok kon stoppen.

Vind de volledige uitslag hier.

Foto: Ashley Claus for Equnews