Suzanne Bens wint goud voor eigen publiek in Deurne

Suzanne Bens wint goud voor eigen publiek in Deurne

Het ochtend programma in Deurne kende zijn hoogtepunt met de CSI1* 1.30m proef. In deze proef sprong Suzanne Bens met de 10-jarige KWPN merrie Hint (Guidam Sohn) naar goud. Landgenoot Piet Raijmakers Jr nam het zilver mee naar huis. Diezelfde Raimakers Jr was ook al goed voor zilver in de eerste proef van de dag, de CSI1* 1.20m.

In de CSI1* 1.30m proef werden de prijzen pas op het einde uitgedeeld. Piet Raijmaekers Jr verbeterde met Van Schijndel's Hanibal (Van Schijndel's Rascin) als derde laatste starter de voorheen beste tijd van Antonia Andersson en Caroezo P&S Z (Chellsini Z) met ruim 2 seconden en was zo meteen zeker van een podiumplaats. Het goud was echter voor de laatste combinatie aan zet, Suzanne Bens op Hint. Bens klokte nog eens meer dan anderhalve seconde sneller af, en zette Raimakers Jr zo op een tweede plaats. 

Net buiten het podium plaatste Michiel Brusse zich in het zadel van Jericho-S op vier, voor de Ier Shane Dwan met Dakato (Diarado).

Uitslag CSI1* - 1.30m

Piet Raijmakers Jr ook al zilver in 1.20m* proef

In de eerste proef van de dag, de CSI1* 1.20m proef was Raijmakers Jr ook al goed voor het zilver op de rug van de 7-jarige hengst Gem T Z (Gemini CL). Het goud ging daar naar de Duitse Stefanie Paul met Nordlicht 64 (Cancouver D'Auvray), die zich ook wist te plaatsen op een derde plaats met Zz Top 12 (VDL Zirocco Blue).

Ook hier weer een top vijf plaats voor Shane Dwan die zich met de Cornet Obolensky hengst, Condoctro als vierde plaatste. De vijfde plaats was voor Ella Mauritzson met Haroon (Zambesi).

Uitslag CSI1* - 1.20m

Mel Thijssen beste Nederlandse in jonge paarden proef

Deze voormiddag werd ook de CSIYH1* proef voor 5 en 6-jarige paarden verreden. Hier reed Mel Thijssen met de 6-jarige Kannan merrie, Let It BE naar een tiende plaats.

Uitslag CSIYH1* 5 & 6yo