Sunshine Tour: Nederlanders domineren top vijf 5-jarigen

Sunshine Tour: Nederlanders domineren top vijf 5-jarigen

In Vejer de la Frontera wisten onze landgenoten hun stempel te drukken op de proeven voor jonge paarden. 

Bij de 5-jarigen werd Anoek Van der Pluijm met Limited Edition (Gullit HBC) en 36,49 seconden tweede. Cindy Van der Werf en Quick-Lover van het Eelshof (Vannan) werden derde met 36,92 seconden. Ze moesten de Zweed Jacob Hellström voor zich dulden. Hij reed met Charles (Conthinder) in 35,48 seconden naar de overwinning. 

De Spaanse Patricia Segura en Chagall DC (Catchar Mail) werden vierde, Aniek Diks en Limelight AD (Emir R) vijfde. Diks nam tenslotte ook de zesde plaats voor haar rekening met Landreau (Glenfiddich vdl). 

Bij de 6-jarigen was Tom Martens terug te vinden op plaats vier met Watermill Art (Connect). De overwinning was, net zoals bij de 5-jarigen voor de Zweed Jacob Hellström. Dit keer won hij met Cidfire EN (Corporal VDL) in 31,30 seconden. De Spanjaard Joel Valles Rosell werd met Claire de Toxandria Z en 31,43 seconden tweede. De Ier Cian Goggins nam met Castleforbes Fedora (Cornet Obolensky) het brons mee naar huis.  Borja Villalon Puras en Brazilia DK Z werden vijfde. 

Kim Bril was met Petitfour vd Wareslgae (Corydon van T&L) terug te vinden op plaats negen. 

Bij de 7-jarigen werd Geert Van Asten met Just Me (Nabab de Reve) zesde. Daar was de overwinning voor Emma Stoker met Orphea HQ (Emerald van't Ruytershof) in 64,85 seconden. De Argentijn Ezequiel Andres Ferro Menendez werd met Ninvaro PS en 68,67 seconden tweede. Het brons was voor Luca Marie Moneta met Epic (Con Air 7) en 69,04 seconden.

De top vijf werd vervolledigd door Edouard Le Boux met Intox du Givre (Qantar des Etisses) op vier en Alexa Larkin met O Music (Diamant de Semilly) op vijf. 

Klik hier voor de resultaten.