Springruiters TeamNL volgen zelfde traject als vorig jaar in landenwedstrijd 2023

Springruiters TeamNL volgen zelfde traject als vorig jaar in landenwedstrijd 2023

Vorige week werd de wedstrijdkalender op ons gelost voor de Longines FEI Nations Cup. In de Europese eerste divisie, waar ook TeamNL van de partij is, zullen de Nederlanders in dezelfde wedstrijden als vorig jaar meestrijden voor de titel. Jos Lansink stuurt in 2023 zijn team naar Sankt Gallen, Rotterdam, Falsterbo en Dublin waar ze punten moeten verzamelen met als doel de finale in Barcelona te kunnen bereiken.


De landencompetitie voor springruiters in de eerste Europese divisie van de FEI Nations Cup series bestaat in 2023 uit zes wedstrijden. In vier daarvan rijden de acht deelnemende landen voor punten. Nederland is door de FEI ingedeeld in de wedstrijden van Sankt Gallen (1-4 juni), de thuiswedstrijd in Rotterdam (22 - 25 juni), in Falsterbo (13 – 16 juli) en in Dublin (9 – 13 augustus). Dat zijn dezelfde wedstrijden als dit jaar waarin Jos Lansink goede resultaten haalde met zijn ruiters.
Daarnaast maken de CSIO’s van Sopot (15 – 18 juni) en Hickstead (26 – 30 juli) deel uit van competitie. Wanneer een land start in de wedstrijd waarin ze niet zijn ingedeeld om voor de punten te rijden, dan worden de punten verdeeld onder de landen die voor de punten rijden.

De acht landen in de eerste divisie die strijden om tickets voor de finale in Barcelona zijn naast Nedeerland België, Duitsland, Frankrijk, Groot Brittannië, Ierland, Italië en Zwitserland. De beste zeven landen plaatsen zich voor de finale die van 28 september tot en met 1 oktober wordt verreden.

Klik hier voor de kalender en de verdeling van de starts per land.

Bron: KNHS