Springruiters TeamNL maken zich op voor Nations Cup Dublin

Springruiters TeamNL maken zich op voor Nations Cup Dublin

Precies een week na het WK-zilver afgelopen vrijdag in Herning staat voor de springruiters van TeamNL de volgende uitdaging op het programma: de Nations Cup van Dublin. Bondscoach Jos Lansink gaat met drie debutanten naar de Dublin Horse Show. Het is de laatste wedstrijd van de FEI Nations Cup competitie. Nederland is al zeker van een plaats in de finale in Barcelona.

De landenwedstrijd van CSIO Dublin, aanstaande vrijdag 19 augustus, is de vierde en laatste voor TeamNL in de FEI landencompetitie in de eerste divisie. Na de vorige wedstrijd in Falsterbo waren de Nederlandse springruiters al zeker van een plaats in de finale. Bondscoach Jos Lansink gaf toen al aan dat hij in Dublin jonge ruiters een kans zou geven om ervaring op te doen. Die belofte willigt de succesvolle coach in met de selectie van Hessel Hoekstra, Kars Bonhof en Lars Kersten. De ervaring komt van Patrick Lemmen en Harrie Smolders.

Hessel Hoekstra (22) en Icoon VDL, de reserve-combinatie in Herning, maken vrijdag hun debuut in een vijfsterren landenwedstrijd. In Falsterbo waren ze nog reserve voor het team en vervolgens werden ze op zondag 19 juli fantastisch derde in de vijfsterren Grote Prijs van Falsterbo.
Ook Kars Bonhof (25) debuteert in een vijfsterren landenwedstrijd. Met de goedgekeurde KWPN hengst Hernandez TN is de ruiter van Team Nijhof bezig aan een sterk seizoen. Ze waren onlangs vierde in de Grote Prijs van Opglabbeek, namen deel aan het CHIO in Rotterdam en overtuigden in de finale van het NK in Deurne.
Lars Kersten (22) is een van de jonge talenten in de sport. Hij heeft veel ervaring opgedaan bij de jeugd en rijdt dit seizoen heel sterk met Emmerton. Zo waren ze zevende in de vijfsterren Grote Prijs van Rotterdam en vierde in de viersterren Grote Prijs van Valkenswaard twee weken geleden.

Patrick Lemmen (37) zat met Exit Remo in het team in Falsterbo, was lid van het winnende team in de driesterren Nations Cup van Praag en eindigde op plaats 4 in de Grote Prijs van CHIO Rotterdam.

Harrie Smolders, de nummer 8 van de FEI Longines wereldranglijst, gaat met drie toppaarden naar Dublin. Hij kan voor de landenwedstrijd kiezen uit Darry Lou, waarmee hij in Falsterbo twee keer foutloos reed in de Nations Cup, of uit Bingo du Parc, De Franse vosruin is een zekere factor voor het team van Jos Lansink. De bondscoach zal in Dublin de definitieve selectie van vier combinaties bekend maken.

Springruiters TeamNL FEI Nations Cup Dublin (Ierland) vrijdag 19 augustus, 16.00 uur
Kars Bonhof (Epe)
Hernandez TN (v.Kannan), KWPN, hengst, 10 jaar
Hessel Hoekstra (Lelystad)
Icoon VDL (v.Bubalu VDL), KWPN, ruin, 9 jaar
Lars Kersen (Eghel)
Emmerton (v.Silvio I), KWPN, ruin, 13 jaar
Patrick Lemmen (Grashoek)
Exit Remo (v.San Remo), KWPN, ruin, 13 jaar
Harrie Smolders (Lage Mierde)
Bingo du Parc (v.Mylord Carthago), SF, ruin, 11 jaar
Darry Lou (v.Tangelo van de Zuuthoeve), KWPN, hengst, 14 jaar

Tussenstand FEI Nations Cup serie
1. Nederland, 280 pnt
2. Duitsland, 240 pnt
3. Zwitserland, 225 pnt


Klik hier voor de tussenstand van de FEI Nations Cup

Klik hier voor CSIO Dublin


Bron: KNHS