Skyler Van de Raa met goud in laatste Senti Cup afgelopen zondag

Skyler Van de Raa met goud in laatste Senti Cup afgelopen zondag
Met de Senti Cup bood Sentower Park afgelopen week aan nationale ruiters en amazones de kans om tussen de internationale jeugd hun kunnen te tonen. De winst in de laatste Senti Cup, verreden op zondag ochtend, ging naar Skyler Van de Raa en haar D-pony Regent des Mauvis.

Zoals afgelopen week bleek, bood Sentower Park in het Belgische Opglabbeek een uitgebreid aanbod aan internationale springsport voor de jeugd aan. Naast CSI proeven voor de Pony's, Junioren, Children en de U25, werden ook de nationale springruiters en -amazones niet geheel aan hun lot overgelaten. Tijdens de Senti Cup, een proef over 50, 70 of 90cm afhankelijk van de handicap, namen paard- en ponyruiters het tegen elkaar op.

Skyler Van de Raa bracht er de 17-jarige zwarte ruin Regent des Mauvis uit, de voormalige EK eventing pony van Mara van der Ven. Regent bleek duidelijk nog steeds in topvorm, en snelde met Van de Raa in een foutloze en razendsnelle 40.71 seconden naar goud voor het publiek in Opglabbeek. Het zilver werd in de wacht gesleept door de Deense Emma Roehrmann in het zadel van de witte hengst Jack The Lad (Rynn Richard), die ruim een seconde meer nodig hadden om foutloos rond te geraken. Phylène Hendriks voegde als derde nog wat meer Nederlandse kleur toe aan het podium door op de rug van de B-pony Spetter de chrono op 42.50 seconden te stoppen.

Vind de volledige uitslag hier.