Skye Morssinkhof zorgt voor de eerste Nederlandse overwinning in Oliva

Skye Morssinkhof zorgt voor de eerste Nederlandse overwinning in Oliva

In het Spaanse Oliva is Autumn MET III van start gegaan. Gisteren mochten de jonge paarden aantreden, vandaag was het aan de Bronze, Silver en Gold rubrieken. Skye Morssinkhof schreef alvast de eerste Gold proef van de week op haar naam!

In een omloop over een hoogte van 1.30m werd er tegen de klok gereden. Maar liefst 31 combinaties werkten een foutloze ronde af, maar Morssinkhof zette met Nina vh Scheefkasteel onder het zadel de winnende tijd van 55,98 seconden neer. Ruim voldoende voor de overwinning, zo blijkt, want de Spaanse Irene Mónica Horvath Jaume was met Kontessa Ten Braem net geen drie seconden trager en eindigde daarmee tweede. Het brons was voor de Deen Lars Bak Andersen met Lion Cor en een tijd van 59,19 seconden.

Plaatsen vier en vijf waren respectievelijk voor Colombine Debost met Vincoeur de Blany en Matthias Mock met Erinette V. 

Bij de 5-jarigen was het opnieuw Skye Morssinkhof die als beste Nederlander uit de bus kwam. Met Lucky Star W eindigde ze op de vierde plaats. Het goud was voor Tobias Meyer met Con Sugar H Old, het zilver voor Stephanie Gunn met Quianti en het brons voor Thiago Ribas Da Costa met Quintessential

En ook daar stopte het niet voor Morssinkhof! In de Gold 1.40m proef sprong ze met G-Vingino-Blue naar de zesde plaats. 

Klik hier voor de resultaten.