Skye Morssinkhof op hoogste podiumtrede in Oliva

Skye Morssinkhof op hoogste podiumtrede in Oliva

In Oliva werd zonet een rubriek voor 7-jarige paarden gesprongen. In deze rubriek werd er over een hoogte van 1m35 met aparte barrage gereden. De winst ging naar Skye Morssinkhof. Zij rekende op Nina vh Scheefkasteel (v.  Numero Uno) om in 36,44 seconden een foutloze ronde te springen. Hiermee bleef ze de Noorse Benedikte Serigstad Endresen voor die met Elnica Cl Z (v. Elvis ter Putte) op de tweede plaats eindigde. Zij slaagden erin om de nul te behouden en finishten in 37,21 seconden. Louise Saywell en Kingsborough Kasper (v. Kannan) namen de derde plaats mee naar huis. Zij lieten alle balken in de lepels en finishten in 37,46 seconden. 

Voor David Will (More Than Extra) en Victoria Gulliksen (Ibiza) was er een vierde en vijfde plaats.

6-jarigen

Ook bij de 6-jarige paarden konden de Nederlanders presteren. Remco Been reed Jub (v. Elvis Ter Putte) foutloos doorheen de barrage in 33,04 seconden. Hiermee moest hij enkel de Duitser David Will voorlaten. Will reed de KWPN-hengst Junior Kannan (v. Kannan) foutloos naar de eindmeet in 32,84 seconden. Catherine Pasmore en Cinnamo (v. Magic Park) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 34,33 seconden. 

Holger Wulschner (Quantico 33) en Borja Villalon Puras (Jay Jay ES) eindigden op plaatsen vier en vijf.

5-jarigen

De winst ging naar de Brit Ronnie Jones. Hij reed Key West (v. Otangelo) foutloos naar de finish in 34,04 seconden. Hiermee bleef hij Willem Greve voor die met Kairda (v. Emir R) op de tweede plaats eindigde. Zij konden de nul behouden en finishten in 35,68 seconden. Constant van Paesschen en Just Too Late d'Hof-Ten-Bos (v. Bentley van de Kapel) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 35,80 seconden. 

Mark Hallion (Rsh Forever) en Fabienne Daigneux-Lange (Virunga H Z) eindigden op plaatsen vier en vijf.


Foto: Fototrailer