Skye Morssinkhof laat Wilhelmus klinken in Gorla Minore

Skye Morssinkhof laat Wilhelmus klinken in Gorla Minore

In het Italiaanse Gorla Minore wist Skye Morssinkhof een sterke prestatie neer te zetten. Maar niet alleen Morssinkhof, ook de Nederlands gefokte paarden laten zich sterk opvallen. Verder een speciale vermelding voor Fleur Holleman die het beste Nederlandse resultaat neerzette in de 1.45m Ranking met Cataque du Haut Breil. Het paar sprong foutloos naar de dertiende plek.

In de proef voor zevenjarige springpaarden sprong Skye Morssinkhof met haar BWP'er, Qoachella (Mosito van het Hellehof x Ferro) naar de winst. In deze rubriek met barrage bleef de Nederlandse met de merrie uit de fokkerij van de gebr. De Beule net geen vier seconden voor op Harm Lahde met Don Tryon (Don Diarado). Wolfgang Puschak vervolledigde de top drie in het zadel van Design Your Life SB (Diathago).

Nederlandse paarden laten zich opvallen

Verder wisten de Nederlandse paarden zich te laten opvallen. Hans Dings zijn gefokte Mark Hdh (Gladstone HDH) sprong met Tereza Vesela naar de tweede plaats in de proef voor zesjarigen. Enkel Kamil Papousek en Izzabella (I'M Special de Muze) deden het beter. De Tsjech strandde eveneens op de derde plek met DJD Dunne zijn gefokte KWPN'er, Marvell DSH (Invictus).

In de 1.35m rubriek tintte de winst licht Nederlands. De KWPN'er Jirsinaa (Arezzo VDL), komende uit de fokkerij van S. & I.G.R. van der Meer sprong met Peter Bleiker Jr (SUI) naar de winst. Simone Jagestrand (SWE) volgde met C. Pluim zijn gefokte Kontiki (Colestus).

In de 1.40m rubriek verzekerde J. Moorman-Krol's gefokte Berlin Blue (Berlin) de derde plaats voor Annina Züger-Hächler (SUI). Proefwinst kwam op naam van DOminik Fuhrer met Call Me Carly (Clarimo ASK).