Skye Morssinkhof: "Ik had zelfs niet door dat we snel genoeg waren voor de winst"

Skye Morssinkhof: "Ik had zelfs niet door dat we snel genoeg waren voor de winst"

Skye Morssinkhof heeft er alvast een geslaagd jaar opzitten, ondanks de Coronacrisis. De jonge amazone kroonde zichzelf tot Nederlands kampioene en bovendien schreef ze gisteren de Grand Prix van de Silver competitie in Oliva op haar naam. Wij spraken haar na afloop! 


Je won zonet de GP. Had je verwacht dat je meteen zo goede resultaten zou neerzetten?

Ik wilde het eerlijk gezegd rustig aan doen, maar Blue voelde zo goed aan dat we een vlotte ronde neerzetten. Ik had echter niet door dat het snel genoeg zou zijn voor de winst !

Je springt momenteel op Spaanse bodem. Was dit op voorhand gepland of is dit een gevolg van de nieuwe lockdown?

De eerste twee touren waren sowieso al gepland, ik blijf nu echter voor nog een derde tour als gevolg van de nieuwe lockdown.

Wat zijn je plannen voor 2021?

In deze onzekere situatie is het lastig om vooruit te plannen. Ik wacht de ontwikkelingen af. Wellicht zullen we opnieuw een andere tour in het zuiden springen.

Kan je wat meer vertellen over je paarden?

Ik heb Blue sinds dat ze zes is. We zijn er samen ingegroeid en echt een team. Ze heeft echt een top jaar gehad. Ze is regerend Nederlands kampioene en we hebben dit jaar samen onze eerste 2* ranking Grand Prix gewonnen in Valkenswaard. Ze vecht altijd voor me! Ik heb hier nog twee  7-jarige paarden, die hier heel veel ervaring op doen. Nina heeft ook verschillende proeven gewonnen hier inclusief de 7-jarigen finale. De andere 7-jarige Baloubelle is nog onervaren maar ik heb heel veel vertrouwen in haar voor de toekomst ! Daarnaast heb ik checkpoint Chacco, hij was de eerste tour geplaatst in verschillende ranking proeven. Deze tour heeft hij een beetje rustig aan gedaan. Hij is ook echt een vechter en probeert mij altijd te helpen.

Naar welke ruiters kijk je zelf het meest op?

Natuurlijk m’n trainer Darragh Kenny. Hij is een hele goede ruiter en ik voel me bevoorrecht dat ik bij hem kan trainen. Daarnaast kijk ik ook op naar Marcus Ehning,

In welke mate denk je dat het virus een invloed zal hebben op onze sport?

Het heeft nu natuurlijk al heel veel invloed op onze sport. Zoals het feit dat alle kampioenschappen dit jaar afgelast zijn. En mensen raken uit vorm doordat er vrijwel geen wedstrijdritme is. Ook vrees ik dat er geen binnenseizoen gaat komen.


Bron: FotoTrailer