Simon Delestre maakt sportief pensioen Hermes Ryan bekend

Simon Delestre maakt sportief pensioen Hermes Ryan bekend

De Franse springruiter, Simon Delestre heeft op sociale media het sportief pensioen van de 17-jarige Hermès Ryan (Hugo Gesmeray) bekend gemaakt. Afgelopen weekend won Delestre nog  een 1.50m rubriek in Monte Carlo met de vosruin. "Dank u is het eerste waar ik aan denk als ik aan u (Hermès Ryan, red.) denk. Je hebt me toegelaten op te klimmen in de sport en te leven. Ik kan geen beter moment bedenken dat je je pensioen te gunnen als nu, net na je winst in Monte-Carlo," vertelt Delestre.

Delestre en de ruin vormden 12 jaar een paar waarvan 9 op het hoogste niveau. Het paar liet meermaals de Marseillaise klinken. Het duo won de Wereldbeker manche van Verona in 2015, sprong voor eigen publiek naar de winst in Lyon en tijdens de CSI5* Hermes Grand Prix in Parijs. Verder won het in St Tropez, Gotenborg, Antwerpen, enz.

De ruin blijft voorlopig op stal bij Delestre om een overgangsperiode of beter gewenningsperiode te ondergaan naar zijn nieuwe leven op de weide. "We gaan nog een mooi feest bouwen om je talent en inzet te vieren..."