Siebe Leemans gaat winnen bij het Sentower Park

Siebe Leemans gaat winnen bij het Sentower Park

Afgelopen weekend verzamelden de regionale combinaties bij het Sentower Park voor de zomer Euregio. In de 1.25m Grand Prix werd het een onderonsje der Lage Landen. België's Kobe Hendrix hield daarbij de concurrentie achter zich met Orcado Van 't Gestelhof (Thunder vd Zuuthoeve)

Hendrix en de achtjarige ruin bleven ruim één seconde voor op Nederlander, Koen Leemans met onder het zadel de zevenjarige Gem vd Riloo Z (Gemini CL XX). West-Vlaming, Mathieu-Maxim Goossens vervolledigde de top drie op de rug van zijn 11-jarige Ghostbuster (Indoctro).

Het paar werd opgevolgd door Jan-Willem Schaap die met Joy Rider (Couterro)  voor bleef op Kelly Cornelis en Caqtella Di Luna (Canturano).

Feest der Lage Landen

Ook in de 1.20m finale op zondag werd het een ranking die Belgisch-Nederlands kleurde. Manon Poussart hield de eindzege in eigen land met haar Cadidja du Chenois (Kashmir van Schuttershof). Merel Albertema volgde met BBN Kobalt Expreess (Global Express) voor Fleur Jongejans met Beauvais.

Vincent Bourguignon snelde naar de winst in de 1.10m finale. Samen met de 11-jarige KWPN-merrie, Getricia II (Hos d'O) bleef de Belg ruim één seconde voor op Fleur Jongejans met Ekinalita (Carthino Z). Jade Delchambre volgde op de derde plaats in het zadel van Doca B (Cellestial).

Siebe Leemans bleek niet te stoppen in de 1.10/1.20m hoogste pony rubriek. Samen met Orchid's Lonette hield Leemans, Poppy Deakin achter zich. De Britse volgde met Orchids Arisha op twee en loodste Armene naar de derde plek.