Selectietraject WK Jonge paarden bekend

Selectietraject WK Jonge paarden bekend

Het Wereldstamboekenkampioenschap voor jonge springpaarden wordt gehouden van 22 t/m 25 september 2022 in Lanaken (België) op stoeterij Zangersheide. De selectiewedstrijd voor dit kampioenschap voor bij het KWPN- of NRPS-geregistreerde paarden vindt plaats van 29 t/m 31 augustus tijdens de Blom Cup die verreden wordt op het Tops International Arena in Valkenswaard.

De FEI schrijft bij het Wereldstamboekenkampioenschap voor dat de KNHS overeenkomstig de WBFSH Quota alleen paarden kan afvaardigen die als eerste (als veulen) geregistreerd zijn bij een Nederlands gevestigd stamboek, dat bovendien erkend is door de World Breeding Federation for Sport Horses (WBFSH). Dat zijn momenteel alleen het KWPN en het NRPS.

FEI Quota
De KNHS kan zich uitsluitend sterk maken voor ondersteuning bij het verkrijgen van een startplaats voor paarden van een buitenlands stamboek binnen de FEI Quota. Voor deze niet KWPN- en NRPS geregistreerde springpaarden wordt op 25 t/m 28 augustus een selectie georganiseerd bij de Molenheide in Schijndel.

De voorwaarden die gelden voor deelname zijn te vinden in de selectiebepalingen op www.knhs.nl/wkjongespringpaarden. De FEI stelt later in de vraagprogramma’s vast hoeveel paarden de KNHS exact mag afvaardigen.