Sanne Thijssen vervoegt het Iron Dames Equestrian-team voor de Global Champions League

Sanne Thijssen vervoegt het Iron Dames Equestrian-team voor de Global Champions League

Iron Dames Equestrian, een baanbrekend initiatief in de wereld van de paardensport, is verheugd om bekend te maken dat de gerenommeerde Nederlandse amazone Sanne Thijssen is opgenomen in het vrouwelijke eliteteam, Cannes Stars Powered by Iron Dames. 

Het project werd in september gelanceerd, als aanvulling op het Iron Dames racing team, met als missie het ondersteunen en promoten van vrouwen in de zeer competitieve jumpingwereld. De toetreding van Sanne Thijssen versterkt de ambitie van het team om zich te richten op de prestigieuze Longines Global Champions Tour en Global Champions League.

Sanne, 25 jaar oud en afkomstig uit Nederland, heeft zichzelf bewezen als een zeer talentvolle dame, met wie men in de springsport rekening moet houden. Enkele van haar belangrijkste prestaties zijn een overwinning met het Nederlandse team in de Nations Cup-finale in Barcelona in 2021, een tweede plaats met het Nederlandse team op de Wereldruiterspelen in Herning in 2022 en een overwinning in de LGCT Grand Prix in Valkenswaard in 2023. Haar passie en toewijding voor de topsport sluiten aan bij de waarden van het Iron Dames project en versterken de hoge ambitie van het team.

 De Cannes Stars powered by Iron Dames zijn klaar om deel te nemen aan de Longines Global Champions Tour en Global Champions League, als eerste en enige complete vrouwelijke team in een sterk deelnemersveld. Het complete team bestaat uit Natalie Dean (USA), Katrin Eckermann (DE), Kim Emmen (NL), Janne Friederike Meyer-Zimmerman (DE), Sophie Hinners (DE) & Sanne Thijssen (NL). 

Zij zullen bovendien als ambassadeurs voor het project fungeren en de volgende generatie amazones die van een carrière in de paardensport dromen, inspireren.

SANNE THIJSSEN

“Ik ben ongelooflijk blij en trots dat ik nu deel uitmaak van de Iron Dames. Ik vind het project fantastisch en het is geweldig dat Deborah Mayer op het idee is gekomen om dit te realiseren. Ik voel me zeer vereerd om deel uit te maken van dit team en ik kijk ernaar uit om volgend seizoen met de Iron Dames te starten.”

Over de Iron Dames

Oprichter Deborah Mayer lanceerde in 2018 het baanbrekende project Iron Dames, dat zich inzet voor het promoten en ondersteunen van vrouwen in sporten waar ze op gelijke voet concurreren met mannen. Het project is snel ontwikkeld in de motorsport en behaalde historische overwinningen en doorbraken in uithoudingsraces, waaronder de overwinning in de 24 uur van Spa in Gold Cup, het behalen van poleposition in het WEC en de deelname aan de beroemde 24 uur van Le Mans vijf keer. In andere racecategorieën staat ook een nieuwe generatie roze rijders op die ernaar streven het hoogste niveau te bereiken.

Vanaf 2023 breidt het project uit naar de paardensport met een elite vrouwelijk springteam met de ambitie om deel te nemen aan de meest prestigieuze FEI-kampioenschappen, waaronder de Longines Global Champions Tour en Global Championships League.

Met een teamfilosofie van racen om te inspireren, staat Iron Dames voor alle gepassioneerde vrouwen, gedreven door dromen en bereid om voorbij barrières en limieten te gaan.Bron: Persbericht