Sanne Thijssen verbetert Henrik von Eckermann in Grote Prijs Mannheim

Sanne Thijssen verbetert Henrik von Eckermann in Grote Prijs Mannheim

De driesterren competitie in het Duitse Mannheim sloot op maandag af met de Grote Prijs. Over 1.60m hoge hindernissen mochten acht combinaties strijden in de barrage voor het goud. De Nederlandse Sanne Thijssen verbaasde iedereen en liet Henrik von Eckermann genoegen nemen met zilver en nam zelf het goud voor haar rekening! 

Sophie Hinners kwam als eerste aan de start van de barrage met acht. In het zadel van Addresse (v. Messenger) ging de Duitse amazone sterk van start maar op de oxer na de combinatie maakte de negenjarige merrie een fout. Het duo finishte met een snelle tijd van 42,39 maar met vier strafpunten achter hun naam. Als tweede startte nog een Duitse combinatie, namelijk Ulrich Hensel op Europa H (v. Escudo I). Zij slaagden erin als eerste een foutloze barrage te rijden en zetten zich met 45,75 seconden voorlopig op één. 

De Tsjechische ruiter Vladimir Tretera begon eveneens sterk met de KWPN'er Gangster v.H. Noddevelt (v. Eldorado vd Zeshoek) maar de voorlaatste hindernis, bestaande uit een muur, gooide roet in het eten voor hen. Daarna zagen we de huidige nummer één van de wereld, Henrik von Eckermann in actie. De Zweed had Dzara Dorchival (v. Qlassic Bois Margot) onder het zadel en bewees wederom waarom hij de nummer één is. Het duo snelde doorheen het 1.60m hoge parcours in een tijd van 42,68 en nam zo de leiderspositie over. 

Sanne Thijssen (NED) en Con Quidam Rb (v. Quinar) hadden in de basisomloop al een snelle tijd en waren duidelijk gebrand deze lijn door te trekken in hun barrage ronde. Ze zaten von Eckermann achterna en reden maar liefst nog een seconde sneller dan hun voorganger! Met 41,65 seconden op de klok waren zij de nieuwe leider van deze Grote Prijs in Mannheim. Stefan Engbers, het Duitse opkomende talent, mocht als volgende proberen nog beter te doen en zat in het zadel van Baju NRW (v. Balou du Rouet). Het duo legde hun focus op een foutloze ronde en slaagde in hun opzet, met een eindtijd van 44,55 seconden. 

Met Marcel Marschall en Coolio (v. Casalito) zagen we nog een Duitse combinatie in de ring strijden voor het goud. Hun tussentijd kon niet tippen aan von Eckermann of Thijssen en ook hun eindtijd was niet sneller. Zonder ook maar een balk aan te raken finishten zij in een tijd van 45,15 seconden. Als laatste kwam David Will (GER) aan de start, in het zadel van Zaccorado Blue (v. Zirocco Blue). Voor hen gaf de eerste hindernis meteen al de doorslag, met een balk in het zand. Ook derde hindernis liet hen in de fout gaan, waardoor het paar met acht strafpunten en een tijd van 44,54 seconden eindigde. 

Zo kwam Sanne Thijssen als overtuigende winnares op één en liet ze 's Werelds nummer één, Henrik von Eckermann, achter haar! Stefan Engbers hield de Duitse eer hoog en sprong naar het brons. 

Volledige uitslag


Photo©: Sunshine Tour - Equus Media / Sanne Thijssen & Con Quidam