Sander Geerink laat alle concurrentie achter zich in de 2* GP-kwalificatie van Samorin

Sander Geerink laat alle concurrentie achter zich in de 2* GP-kwalificatie van Samorin

In Samorin werd de kwalificatieproef voor de 2* Grote Prijs zojuist verreden. Deelnemers mochten zich wagen aan een twee fasen parcours over een hoogte van 1m40. In totaal konden 26 combinaties dubbel foutloos blijven en daarvan was onze landgenoot Sander Geerking de snelste. Hij liet zo maar liefst 93 combinaties achter zich! 

Sander Geerink kwam al vroeg in het parcours aan de start. Dat is niet de beste positie, maar Sander toonde wel meteen hoe het moest. Met zijn Numero-Uno zoon Jacobus S liet hij geen meter teveel liggen en daarbij lieten ze alle balken in de lepels. Ze klopten af op 32,33 seconden en die tijd kon niemand meer verbeteren. Het was lang nagelbijten voor Sander maar uiteindelijk werd hij dus de terechte winnaar van deze proef. 

Bianca Babanitz kwam wel nog gevaarlijk dichtbij. Met Charlie Chaplin finishte ze in een tijd van 32,55 seconden en zo werden ze naar de tweede plaats verwezen. Op drie zagen we Gyula Szuhai in het zadel van Shiarado SZ (v. Pluto Szultan). Michal Kazmierczak (Merlin Van'T Heike) en Martin Knudsen (Volstrups Cash) vervolledigden de top vijf. 

De achtste plaats was eveneens voor Nederland dankzij Patrick Lemmen Exit Remo. 


CSIYH zevenjarigen tegen de klok - Elize van de Mheen houdt Nederlandse eer hoog

De proef voor zevenjarige paarden werd ruimschoots gewonnen door Krzysztof Ludwiczak en Kwoajong in een tijd van 63,70 seconden. Zo bleven ze Andrea Herck en Poker de Roulard (v. Chopard VDL Z) voor, die tweede werden. 

Elize van de Mheen zorgde hier voor de beste Nederlandse prestatie. Met de Eldorado van de Zeshoek-dochter Kilimanjaro sprong ze naar een mooie derde plaats. Tot slot kon Patrick Lemmen zich ook hier nog klasseren, dit keer zagen we hem met Pillar G terug op de zevende plaats.


Klik hier voor alle uitslagen.