Ruiters in Oranje kwalificeren zich voor Super Nations Cup Finale in Barcelona

Ruiters in Oranje kwalificeren zich voor Super Nations Cup Finale in Barcelona

Vandaag stond de eerste omloop van de FEI Nations Cup finale op het programma in Barcelona. De Nederlandse equipe heeft als taak de titel te verlengen. Enkel de beste acht teams plaatsen zich voor de super finale op zondagmiddag. 

Voor Nederland wist enkel Harrie Smolders met zijn 13-jarige Monaco N.O.P. (Cassini II) een foutloze rit te presteren in dit 1.60m parcours. Voor zowel Maikel van der Vleuten met Beauville Z NOP (Bustique) als Sf-Equestrian-ruiter, Jur Vrieling met Long John Silver (Lasino) viel één balk tegen de grond.

Johnny Pals en de 11-jarige Zarkava Hero Z (Zandor) hadden het geluk niet aan hen zijde en verzekerden het schrap resultaat. Met een totaal van acht punten strandde het team in Oranje op de vijfde plaats en verzekert zich van een plaats in de Super finale.

De Franse ruiters nemen voorlopig het voortouw als enig team zonder springfouten. Ierland volgt momenteel op de tweede plaats.

De springruiters kunnen zondag voor een unieke prestatie zorgen als ze wederom winnen. Nog nooit eerder won een land de FEI Nations Cup finale twee jaar op rij. Nederland is het enige land dat de finale al drie keer wist te winnen (2014, 2017 en 2021). Ongeacht het resultaat aanstaande zondag is zeker dat de springruiters vorige maand op het WK in Herning teamzilver wonnen en daarmee een Olympisch ticket voor Parijs veilig hebben gesteld.


Uitslag