Ruben Romp leidt Nederlands trio in 1* GP kwalificatie Opglabbeek

Ruben Romp leidt Nederlands trio in 1* GP kwalificatie Opglabbeek

In het Sentower Park kwam een sterke Nederlandse delegatie aan de start in de 1.30m hoge 1* GP-kwalificatie. Ruben Romp, Yves Willems en Manon Hees zetten zich helemaal boven het klassement maar moesten één plaatselijke combinatie voor hen dulden.

Als 21ste mocht Tibo Hendrickx van start met Armani des Maraichers (v. Kashmir van Schuttershof). Het duo ging feilloos doorheen het 1.30m hoge parcours en finishte in een snelle tijd van 60,92 wat hen helemaal bovenaan zette. De zeventig(!) combinaties die volgden konden niet tippen aan deze prestatie en Hendrickx won! 

Hendrickx hield een trio van Nederlandse combinaties achter zich. Ruben Romp had twee seconden meer nodig om met Umour Noir de Crann (v. Kannan) over de finish te komen en werd tweede. Yves Willems besloot op zijn beurt de top drie in het zadel van Highway (v. Tangelo van de Zuuthoeve). Manon Hees besloot het Nederlandse rijtje op Karizona. Willems had nog een tweede paard gezadeld en kwam met La Prima Donna Z (v. Lavillon) nog eens op twaalf.

Volledige uitslag