Rowen van de Mheen springt op het podium van de finale voor zevenjarigen in Samorin

Rowen van de Mheen springt op het podium van de finale voor zevenjarigen in Samorin

In Samorin hebben alle jonge paarden hun finales inmiddels afgewerkt. Op de Respect-arena kwamen de zevenjarigen als laatste in actie. Zij moesten zich kwalificeren voor de aparte barrage en daar slaagden in totaal elf combinaties in. Daarvan konden acht deelnemers de barrage foutloos afleggen. De winst bleef in Slowakije dankzij Michaela Jeskova. Rowen van de Mheen, die al de hele week in vorm is, leverde de beste Nederlandse prestatie met een mooie derde plaats. 

Michaela Jeskova kon met Staphael III de winnende tijd van 35,41 seconden neerzetten, een snelle tijd die niemand nog kon verbeteren zonder daarbij fouten te maken. Daria Pietrzak en Unica-K kwamen wel dichtbij en moesten uiteindelijk genoegen nemen met de tweede plaats in 35,67 seconden. 

Rowen van de Mheen hield de Nederlandse eer hoog in deze finale. Met de Eldorado van de Zeshoek-zoon Kaspar R was hij snel en foutloos wat resulteerde in een mooie derde plaats. De vierde plek was eveneens voor Nederland dankzij Patrick Lemmen en Pillar G. 


CSIYH - finale zesjarigen 

De finale voor zesjarige paarden werd gewonnen door Andrea Herck en Quadir de Roulard (v. Exploit de Roulard) in een tijd van 33,81 seconden. Luis Astolfi Florez (Fiston de Bo Z) en Tamas Mraz (Vanda) vervolledigden de top drie. 

In deze proef leverde Sander Geerink de beste Nederlandse prestatie. Met Let's Go R kon hij ook in de barrage foutloos blijven en dat leverde hem nog een mooie vijfde plaats op. Ook Patrick Lemmen kon zich klasseren, dit keer op de negende plaats met Lorenzo. Zijn tijd had goed geweest voor een top een top zes-klassering, maar door een balk kelderden ze in het klassement. 


Klik hier voor alle uitslagen.