Roosje Brouwer zet kers op de taart bij Silver Tour GP Oliva

Roosje Brouwer zet kers op de taart bij Silver Tour GP Oliva

Roosje Brouwer is nu met zekerheid in de allerbeste vorm naar Oliva getrokken. Na verschillende schitterende resultaten de voorbije dagen, sprong de Nederlandse amazone zonet naar een welverdiende overwinning in de Silver Tour Grand Prix!

Het 1.40m hoge parcours stond alweer zeer technisch gebouwd, waardoor ook vandaag slechts vijf combinaties doorstootten naar de barrageronde. Daar was het Roosje Brouwer die in het zadel van I-Star, een 9-jarige zoon van de kampioenenhengst Big Star, in 38.55 seconden overtuigend naar de kop van het klassement sprong. Met 23 honderdsten meer op de klok ging het zilver naar de Pool Mikolaj Baranski en de 9-jarige Selle Français ruin Dandy d'Armor (Tsunami de Hus), die als enige andere combinatie twee maal nul bleven. James Smith uit Groot-Brittanië tikte met de 11-jarige KWPN ruin Good Friends één balk uit de lepels, maar kon met een strakke chrono van 37.06 seconden nog wel het brons wegkapen.

Ook de Luxemburger Victor Bettendorf maakte in de barrage één springfout in het zadel van Vol Ovent D L Roque Z (Vagabond de La Pomme), en plaatste zich met een tijd van 37.81 seconden als vierde. De Brit Donald Whitaker plaatste zich op de rug van de 8-jarige Emerald dochter, Eireann Lvs Z, met de laatste tijd bij hetzelfde strafpuntentotaal op de vijfde plaats.

Vind de volledige uitslag hier.