River Morssinkhof en Jesse Berkers op podium bij Grand Prix Children Jumping de Achterhoek

River Morssinkhof en Jesse Berkers op podium bij Grand Prix Children Jumping de Achterhoek

De laatste dag voor de jeugd tijdens Jumping de Achterhoek brengt nog een hoop spanning en sensatie met enkele Grote Prijzen. Tijdens de Children rubriek die zonet zijn ontknoping kende, sprongen zowel River Morssinkhof als Jesse Berkers op het podium!

Uiteindelijk moesten de Nederlanders voor eigen publiek nog net de Britse Noora Von Bülow voor laten gaan. Von Bülow reed in de barrage op de 8-jarige KWPN ruin Julius naar een strakke foutloze tijd van 35.19 seconden, net 31 honderdsten sneller dan deze van River Morssinkhof en de 9-jarige vosruin Bamalou De L'ecuyer (Bamako de Muze). Het brons ging naar Jesse Berkers die op de rug van de 7-jarige KWPN merrrie Kerina (Dallas) de derde en laatste tijd van 37.53 seconden bij nul strafpunten neerzette.

De Finse Veera Salminen tikte met de schimmelmerrie Singa (Singapore) één jammere balk uit de lepels tijdens de barrage, en werd zo vierde in 36.24 seconden. Clémentine Lux reed voor België in het zadel van de 8-jarige schimmelhengst Cash De L'ecuyer (Cassander C) met vier strafpunten en een tijd van 37.39 seconden naar de vijfde plek.

Vind de volledige uitslag hier.