Richard Vogel laat Duits volkslied klinken in 5* Championat of Leipzig

Richard Vogel laat Duits volkslied klinken in 5* Championat of Leipzig

In het Duitse Leipzig leverde de eerste 5* proef van de dag meteen een thuisoverwinning op, met ook nog eens een overheersend zwart-rood-gele top vijf. Het parcours over 1.50m werd het best en snelst afgelegd door Richard Vogel die in het zadel van de elfjarige Holstein hengst Caracho (Cassilano) het publiek waar voor hun geld gaf.

Met z'n negentienen wisten ze zich te plaatsen voor de barrage van dit "Championat of Leipzig", waarvan ook een groot aantal Duitse combinaties. Uiteindelijk was het Richard Vogel die met het goud om de nek de ereronde mocht voorleiden, nadat op hij de bruine hengst Caracho als enige opnieuw foutloos onder de 34 seconden kon blijven. Landgenoot Tim Rieskamp-Goedeking, die al als derde aan zet kwam, werd zo naar het zilver verwezen. Op de rug van de veertienjarige Westfalen hengst Coldplay (Chacco-Blue) stopte hij de chrono op 34.05 seconden. Een volledig Duits podium kwam er niet, want Yuri Mansur kaapte voor Brazilië het brons weg door met de tienjarige SBS ruin Hellix du Seigneur (Curby du Seigneur) net 25 honderdsten na Rieskamp-Goedeking te finishen.

Met een even groot verschil op de klok plaatste Maurice Tebbel zich in het zadel van de negenjarige Oldenburg hengst Chacco's Light (Chacco's son) als vierde, een ruime seconde voor Carsten-Otto Nagel en de twaalfjarige Holstein ruin GK Curacao (Clarimo).

Vind de volledige uitslag hier.

Foto: © Tomas Holcbecher for Equnews