Richard Fellers terug in Wellington en wint

Richard Fellers terug in Wellington en wint

Halfweg het WEF seizoen heeft de Amerikaanse springruiter, Richard Fellers  de openingsrubriek van de CSI5* -week in Wellington gewonnen. Helemaal uit California reisde de voormalige Wereldbeker winnaar naar Florida om er te winnen met Lux Lady (Lux).

Het duo verwees in deze rubriek Todd Minikus met de 11-jarige Amex Z (Andiamo Z) naar de tweede plaats. Amex werd in het verleden uitgebracht door Jens Vandenberk. Op het podium volgde Darragh Kenny met de 10-jarige zoon van Billy Mexico, Billy Dorito.

De combinatie werd opgevolgd door Jordan Coyle met onder het zadel Centriko Volo (Centadel) op vier en Paul O'Shea met Skara Glen's 7 Pillars (Spartacus).

Richard Fellers was blij met de zege op de vijftienjarige Ierse merrie Lux Lady: “Ze is al een wat ouder paard en altijd een uitdaging om haar te rijden. Maar ze is een van mijn favoriete paarden omdat ze zo moeilijk is. Ze is heet en koppig en geeft niet makkelijk toe. Maar ieder jaar is ze beter te rijden en competitief. Ik denk niet dat ze al de top van haar kunnen is.”