Remco Been houdt Nederlandse eer hoog in Youngster Tour Lier

Remco Been houdt Nederlandse eer hoog in Youngster Tour Lier

In het Azelhof werd zonet de 1m45 hoofdrubriek van de dag gesprongen. Hij reed Kadans van de Mispelaere (v. Wandor vd Mispelaere) foutloos doorheen het parcours dat rechtstreeks tegen de klok gesprongen werd en klokte af in 68,97 seconden. 

Hiermee bleef hij El Ghali Boukaa voor die met Galoubet L (v. Baloubet du Rouet) op de tweede plaats eindigde. Deze combinatie kon een foutloze ronde springen in 70,35 seconden. Joep Wenselaers en Eleonor DC-Dm (v. Bamako de Muze) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 72,95 seconden.

Andre Americo De Miranda (Spottify) en Ping-Yang Hsieh (Just Energie) volgden op plaatsen vier en vijf.

7-jarigen

Ook in de rubriek voor 7-jarige paarden was de overwinning voor België. Joep Wenselaers reed O'Neil de Yeselo (v. Elvis ter Putte) naar de overwinning door in 29,80 seconden een foutloze tweede fase te springen; Andres Vereecke en Orfatrice DW (v. Kafka vh Heffinck) namen de tweede plaats mee naar huis. Zij konden een foutloze ronde springen in 30,99 seconden. Maximilien Lemercier (I Easy d'Or du Calvaire) vervolledigde de top drie na een foutloze ronde in 32,61 seconden.

Guy Beyers (Of Passion van den Dael) en Kerstin Deakin (Qlicious) eindigden op de vierde en de vijfde plaats.

Remco Been was de beste Nederlander. Hij rekende op Jasper (v. Cidane) om in 34,82 seconden een foutloze ronde te springen.

Klik hier voor de resultaten