Raf Kooremans is Leopold van Asten voor in de CSI1* GP kwalificatie

Raf Kooremans is Leopold van Asten voor in de CSI1* GP kwalificatie

In de Peelbergen is de tweede competitiedag van de week van start gegaan. Onze landgenoten konden zich massaal klasseren in de top tien! 

Raf Kooremans was heer en meester in de CSI1* GP kwalificatie. Met Karlijn de Mariposa was hij Leopold van Asten voor, die met VDL Groep Iron Z tweede eindigde. Het brons was voor Yuval Tivon met I. Johnnie Blue

De top vijf werd vervolledigd door Leonie Peeters met Macho V op vier en Gaj Riossa met James Bond HX op vijf. 

In de 1.40m MT Final kwalificatie werd de top tien overspoeld door Nederlanders, maar de winst was weggelegd voor de Duitser Mario Stevens. Met Botakara Old was hij Bart Bles met El Rocco te snel af. Die moest vrede nemen met het zilver. Op het podium werd Bles vergezeld door landgenoot Lars Kersten. Hij sprong met Hallilea naar het brons. 

Richard Vogel en Cepano Baloubet eindigden vierde voor Remco Been met Las Vegas

Bart Bles zien we ook terug op plaats zes met Grenoble DN. Piet Raijmakers Jr en Van Schijndel's Dominus eindigden zevende, Iris Michiels en Isaac tiende. 

Bij de 5- en 6-jarigen was de winst voor Amanda Slagter. Met Le Roi en een tijd van 58,89 seconden was ze een halve seconde sneller dan de Zweedse Erika Lickhammer - Van Helmond met Crescendo Vhl. Zij eindigden tweede. Rene Dittmer mocht voor Duitsland plaatsnemen op het laatste schavotje van het podium. Met Flower du Pont klaarde ze de klus in 59,76 seconden. 

Miranda Spronk-Rienties (Panama Van't Roosakker), Joey Alberti (Corona Z) en Kessy van Berlo (Kaboom) stonden ook in de top tien.

Klik hier voor alle resultaten.