Quasi volledig Nederlandse top vijf dankzij Kim Emmen, Mel en Mans Thijssen bij de 7-jarigen in Vilamoura

Quasi volledig Nederlandse top vijf dankzij Kim Emmen, Mel en Mans Thijssen bij de 7-jarigen in Vilamoura

In Vilamoura is een nieuwe week van start gegaan. De jonge paarden mochten alvast aantreden en dat lieten onze landgenoten niet zomaar voorbij gaan. Bij de 7-jarigen was de opdracht een basisomloop over een hoogte van 1.30m, met aparte barrage. De Nederlanders bezette zo goed als heel de top vijf. 

Negen combinaties wisten twee maal de nul te behouden, maar het was Kim Emmen die naar de winst snelde én op de tweede plaats eindigde. Voor de winst kon ze rekenen op Astrid's Lad (Luidam Elite), die in de barrage de winnende tijd van 36,22 seconden neerzette. Haar Rockwell RC (Kannan) moest daar slechts één tiende van een seconde bijtellen en kwam zo op twee te staan. De top drie werd vervolledigd door Mel Thijssen met Juice (Tyson) en een tijd van 37,52 seconden.

Mans Thijssen maakte met Joviality (Warrant) het Nederlands feestje compleet met een vierde plaats. Tenslotte was het Luiz Felipe Cortizo G De Azevedo Filho die met Sierra du Piedroux Z de top vijf voor zijn rekening nam. 

Kim Emmen wist ook bij de 6-jarigen een top tien plaats te versieren. Haar Don't Worry de Tiji Z sprong er dubbel foutloos. 

Klik hier voor de resultaten.