Pim van Bentum en Valerie Rodenburg schitteren bij de KNHS Indoorkampioenschappen

Pim van Bentum en Valerie Rodenburg schitteren bij de KNHS Indoorkampioenschappen

Tijdens de KNHS Indoorkampioenschappen stonden de pony-combinaties vandaag centraal. In de 80cm hoofdrubriek hield Pim van Benthum met Gentle Touch de concurrentie met twee punten achter zich. Speciaal voor de elfjarige ruiter werd het Wilhelmus gespeeld. 

Pony en ruiter zijn nog maar sinds januari een combinatie, maar voelen elkaar enorm goed aan. Voor Pim is dit de eerste D-pony en hij is erg blij met hoe het gaat. Hoewel hij meer een stylist is dan een prater vertelt hij wel dat hij het heel fijn vindt dat zijn pony zo rustig is. Ook Pim’s route naar het goud ging via een gewonnen kring- en Overijssels Kampioenschap. Omdat deze rubriek de laatste was van vandaag werd er speciaal voor deze winnaars van het goud, zilver en brons het Wilhelmus gespeeld. Prima eind van deze eerste dag van de springers, waar veel combinaties lieten zien dat ze hun klasse beheersen en de gastjury’s samen met de jury’s de deelnemers op volgorde hebben gezet.

Valerie Rodenburg schittert in de 70cm

Als de punten van de laatste combinatie van de barrage van het kampioenschap over 0.70 cm categorie C bekend zijn zie je meteen de ontlading bij Valerie Rodenberg, de nog maar net 9-jarige paardensporter had in de rubriek ervoor helaas pech, waardoor ze zich moest terugtrekken uit de barrage. En ze had met beide pony’s goede hoop op een plek in de top 3. Met Hamtaro verliep het gelukkig wel volgens plan. Toen de laatste hindernis in de barrage genomen was klonk er vanaf de tribune in de Amaliahal een luid gejuich. De gastjury’s waren even enthousiast over de rit van de jongste dochter uit het gezin Rodenburg, die daardoor de gouden medaille kreeg omgangen. Een hattrick voor de negenjarige, die ook bij de Kringkampioenschappen en de Brabantse kampioenschappen op het hoogste podium stond. “We blijven ook nog slapen vannacht, want mijn zus moet morgenochtend ook nog vrij vroeg rijden.” Wat een winnaars in deze familie en dan komt er ook nog een jonger broertje aan die enthousiast is voor de paardensport. En hoe het ooit begon? Dat weet Valerie heel helder te vertellen: “Mijn moeder won een keer een tekenwedstrijd en mocht toen op een manege gaan rijden, later kreeg ze van mijn opa een eigen pony en ze is altijd enthousiast gebleven. Opa gaf ons ook een shetlandpony en nu vinden wij het ook allemaal leuk.”