Piet Raijmakers Jr verzekert Nederlandse ochtendwinst bij JPM International

Piet Raijmakers Jr verzekert Nederlandse ochtendwinst bij JPM International

Bij Stal Hendrix startte deze ochtend het internationaal programma met een 1.40m rubriek. In deze CSI3* sprong Piet Raijmakers Jr met Van Schijndel's Olaya Z naar de winst.

Raijmakers Jr. en zijn 11-jarige Zangersheide-dochter van Ogano Sitte bleven als enige foutloos onder de 65 seconden. Gisteren was het paar al goed voor een vierde plaats. Op exact 0,4 seconden verschil volgde Leon Thijssen met onder het zadel de 13-jarige KWPN-merrie, Faithless Mvdl (Ukato). De derde plaats kwam na afloop, op naam van Jenny Krogsaeter (NOR) en Flora d'Auzay (Cardento).

Net buiten het podium volgde John Steeghs met de 10-jarige Indigo (Numero Uno) op een vierde plaats.

Voor eigen publiek plaatsten ook Willem Greve en Hendrik-Jan Schuttert zich in de top tien. Greve loodste de 8-jarige dochter van Tangelo vd Zuuthoeve, Kyrlanthe naar de zesde plaats. Op plaats zeven volgde Schuttert in het zadel van Lucifer (Akarad Hero Z).

Nick Steeghs zet Nederlands feest verder

Aansluitend wist Nick Steeghs in de 1.30m competitie de winst op naam te schrijven. Steeghs loodste zijn 10-jarige BWP-hengst, Nanteuil van T&L naar de winst met net geen seconde voorsprong op Evie Buller en Elenoor (Guardus Limbus). België's Pieter De Brabandere vervolledigde de top drie met de 11-jarige Haranta (VDL Zirocco Blue).