Piet Raijmakers Jr met seconde voorsprong naar overwinning in Lier

Piet Raijmakers Jr met seconde voorsprong naar overwinning in Lier

In Lier werden er deze middag nog twee rubrieken van de Youngster Tour en één rubriek van de CSI1* competitie gesprongen. In het 1m30 reed Piet Raijmakers Jr naar de overwinning. Hij kon in het zadel van Van Schijndel's Hanibal (v. Van Schijndel's Rascin) een foutloze ronde springen in 28,37 seconden. 

Maxime Godecharle zorgde voor de beste Belgische prestatie. Hij kon in het zadel van Figaro d'Orange Z (v. Figo de Muze x Shindler de Muze, f. VDB Company) een foutloze ronde springen in 29,38 seconden. Philipp Weishaupt en Coros 3 (v. Cornet Obolensky x Arpeggio, f. Buschsieweke) vervolledigden de top drie na een nulronde in 30,52 seconden. 

Cyril Fontaine (Sandro de L'Abbaye) en Ines van Dijck (Judyan van't Herdershof) vervolledigden de top vijf.

In de rubriek voor 5-jarige paarden reden Paulien Schepers en Helena Beyers naar top tien klasseringen. Paulien Schepers reed Prince Charming van het Wilgenhof (v. Mylord van't Vlasmeer x Ed King Hill, f. Wilgenhof) foutloos naar de finish in 60,04 seconden. Helena Beyers eindigde zowel op de zesde (My Way du Sud Z) als op de achtste (Mount Everest Du Sud Z) plaats. Laura Blommaert (Flic Flac van't Schaaphof) en Axelle Druyts (Maurysito de Nuit Z) volgden op plaatsen negen en tien.

6-jarigen

Bij de 6-jarige paarden reed Roy van Beek naar de overwinning. In het zadel van Fortune R Z (v. Fantomas de Muze x Mermus R) slaagde hij erin de nul te behouden en klokte hij af in 57,10 seconden. Paulien Schepers en Jaloubet des Peupliers (v. Baloubet du Rouet x Verdi) namen de tweede plaats mee naar huis. Zij noteerden eveneens een foutloze ronde achter hun naam en finishten in 58,13 seconden. Radoslaw Zalewski en Fabuleux Diamant (v. Diamant de Semilly) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 58,21 seconden. 

Antonio Marinas Soto (Kingston Express) en Katja Haep (Romy FZ) deelden de vierde plaats.

Klik hier voor alle resultaten