Piet Raijmakers Jr. laat Wilhelmus klinken in Lanaken

Piet Raijmakers Jr. laat Wilhelmus klinken in Lanaken

Onder een stralende hemel sprong de Belgische amazone, Elke Appeltans deze ochtend naar de winst in de U25 1.40m rubriek in Lanaken. Bij Stoeterij Zangersheide nam de Belgische amazone een ruime voorsprong op de concurrentie en won uiteindelijk met de 10-jarige Alencia Von Hary Z.

Het paar dook als enige foutloos onder de 36 seconden en bleef zo de Deense amazone Philippa Wildfang Linde met de 12-jarige KWPN-merrie, Fafira W. Bas Moerings werkte de top drie af in het zadel van zijn eigen KWPN-zoon van Cardento, Jesther

Net buiten het podium volgde landgenote Teddy van de Rijt op de vierde plaats. De Nederlandse amazone strandde net buiten de top drie met haar Ukato-merrie, Herma.

Piet Raijmakers Jr houdt eer hoog

Na afloop van de 1.35m internationale rubriek weerklonk het Wilhelmus dankzij Piet Raijmakers Jr. met de 10-jarige dochter van Berlin, Haya. Het paar stopte de chrono op exact 57 seconden. Het volledig podium strandde op minder dan één seconde van elkaar. Olympisch springruiter, Michael Jung volgde met de KWPN-ruin, I.Umonia R 60 (Den Ham Blue R) voor Dayro Arroyave met onder het zadel de sBs-ruin, Baron d'Ecaussines.

Eerde snelde Max Sillfors in de CSI1* 1.15m proef naar de winst. Samen met de zoon van Colestus, Kopiapo JS bleef de Zweed ongeveer een seconde voor op Piet Raijmakers Jr met onder het zadel Lieven Devos zijn BWP-ruin, New Blue (Mr. Blue). Elise Arroyave werkte de top drie af met de SF-hengst, Djoey Star (Telstar de la Pomme).

alle uitslagen