Piet Raijmakers Jr en Johan Bergs kleuren het podium in Kronenberg

Piet Raijmakers Jr en Johan Bergs kleuren het podium in Kronenberg

De 1.30m CSI1* GP kwalificatie werd deze middag rechtstreeks op tijd verreden in Kronenberg. Het volledig podium strandde op minder dan een halve seconde verschil van elkaar. Uiteindelijk won ARiane Muff met Laurus Nobilis Mzh (Lissabon).

Het Zwitsers duo verwees Rodrigo Giesteira Almeida met de 9-jarige Epure de B'Neville (Bisquet Balou C vd Mispelaere) naar de tweede plaats. Voor eigen publiek volgde Piet Raijmakers Jr. met Van Schijndel's Hanibal (Van Schijndel's Rascin) op de derde plek.

Het paar werd opgevolgd door Thiago Ribas Da Costa die met Tinka's Fee Sauveniere Z (Tinka's Boy) voor bleef op Anouk Tolboom en Gibroka (VDL Zirocco Blue).

Johan Bergs op het podium in Youngsters Tour

Ook in de Youngsters Tour tintte het podium deels Nederlands. Barbara Schnieper hield de concurrentie achter zich in de rubriek voor vijf-en zesjarigen. Samen met Quickly Vom Eigen CH (Quickly de Kreisker) bleef de amazone nipt voor op Gianni Govoni en Melsina (Gashpar). Johan Bergs vervolledigde de top drie in het zadel van de KWPN-merrie, Mighty Ferry A (Zerlin M).