Philipp Schulze Topphoff wint 5* opening in St Tropez

Philipp Schulze Topphoff wint 5* opening in St Tropez

In het mondaine St Tropez hebben de CSI5* combinaties het eerste parcours achter de rug. In de 1.45m openingsrubriek sprong Philipp Schulze Topphoff met de 10-jarige Carla meteen naar de winst.

Topphoff en de 10-jarige dochter van Comme Il Faut sprongen in 62,40 seconden naar de winst. Ook Lily Attwood hield de chrono onder de 63 seconden. Attwood volgde op het podium met de 13-jarige BWP-ruin, Karibou Horta (Landor S). 


Samen met Jos Verlooy's voormalige BWP-ruin verwees Attwood, Frans springruiter, Kevin Staut naar de derde plek. Staut volgde op het podium met zijn 14-jarige Cornet's Velvet RS (Cornet Obolensky).


Net buiten het podium strandde Patrick Stühlmeyer met Quando Vengo (Quandros 3) op de vierde plaats voor LAura Kraut en haar 11-jarige SF-ruin, Calgary Tame (Old Chap Tame). België's springruiter, Abdel Said volgde in de prijzen. Said hield met zijn Bonne Amie (A Big Boy) het hout in de lepels. Het paar kampte wel met de toegestane tijd. Met drie tijdsfouten strandde Said alsnog op de twaalfde plek.