Peelbergen: Henk Frederiks springt top vijf binnen in de CSI1* kwalificatie voor de GP

Peelbergen: Henk Frederiks springt top vijf binnen in de CSI1* kwalificatie voor de GP

Ondertussen werden in de Peelbergen de kwalificatie voor de CSI1* GP en de proef voor 5- en 6-jarigen paarden afgewerkt. 

Henk Frederiks wist naar een vierde plaats te springen in de 1.30m kwalificatie voor de CSI1* GP. Dat deed onze landgenoot met Hendelien (VDL Zirocco Blue). De winst was voor Aisling Mcguinness met Kilderrys Joint Venture (Russel). Zij zetten een super scherpe tijd neer van 25,17 seconden. Schaefer Raposa en Hielisa waren met 26,34 seconden goed voor de tweede plaats. Het brons was voor Mario Stevens met Marlou (Mylord Carthago) en een tijd van 26,88 seconden in de barrage. Yuval Tivon uit Israël vervolledigde de top vijf met I.Johnnie Blue (Chacco Blue). 

Tenslotte waren er ook nog top tien klasseringen voor Roel Holthuizen met Chaccosandra (Chacco Blue), Marcel Beukers met Ivafee (Den Ham Blue R) en Desiree Kemper met Gucci (Eldorado vd Zeshoek). Ze eindigden respectievelijk zesde, zevende en achtste. 

Sabrina van Rijswijk en Katouscha (Marlon) waren goed voor brons in de rubriek voor 5- en 6-jarige paarden. Anna-Elisa Schäfer uit Duitsland schreef deze proef op haar naam dankzij Kamperfoeliefee (Flying Dream). Met 28,75 seconden in de barrage waren ze bija drie seconden te snel dan Charles Berron met Dominos (Diamant de Semilly). Zij eindigden tweede. 

De top vijf werd vervolledigd door Mylen Kruse met Honey Bunny 2 (Livello) op vier en Lorenzo Argentano met Adelais S (Stakkato) op vijf. 

Klik hier voor de resultaten.