Peder Fredricson houdt winst nipt in eigen land tijdens 4* Grand Prix Sweden International Horse Show

In Stockholm werd de Sweden International Horse Show daarnet afgesloten met een uitdagende 4* Grand Prix. Het volledige podium werd er ingepalmd door de H&M ruiters, waarbij de winst er voor eigen publiek naar Peder Fredricson in het zadel van H&M Christian K (Namelus R) ging.

Van de zeventien startende combinaties slaagden er uiteindelijk acht in om zich voor de beslissende barrage te plaatsen. Een volledig Zweeds-Belgisch gekleurde top vijf werd afgeleverd op het einde van de Sweden International Horse show. Het goud ging naar Peder Fredricson en de KWPN ruin H&M Christian K, die de chrono foutloos wisten te stoppen op 41.55 seconden. Net geen halve seconde later finishte Olivier Philippaerts op de 10-jarige BWP ruin H&M Miro (Diamant de Semily), voor zijn broer Nicola Philippaerts die samen met de 10-jarige Zangersheide merrie H&M Luna Van'T Ruytershof Z (Levisto Z) het podium afsloot.

Op vier eindigde Angelica Augustsson Zanotelli met Cadora Lady (Chacco-Blue) onder luid applaus van het Zweedse publiek met de laatste dubbel nul ronde. Ook Jérôme Guery leverde twee sterke rondes af, en sprong met één springfout in de barrage en een snelle tijd van 41.69 seconden naar de laatste plaats van de top vijf.