Peder Fredericson: "Er kan deze week echt van alles gebeuren"

Peder Fredericson: "Er kan deze week echt van alles gebeuren"

"Er kan deze week van alles gebeuren, daarom is dit format zo interessant", aldus de winnaar van de Longines Global Champions Tour van 2021, Peder Fredericson, tijdens de persconferentie. Morgen beginnen alle topruiters van de wereld aan de Longines Global Champions Tour en Global Champions League Playoffs in de prachtige stad Praag. 

Dit is de derde editie van dit evenement en het wordt het startschot voor een fantastisch weekend vol sport met de kwartfinales van de GCL Super Cup. De Super Grand Prix, waar alle winnaars van het circuit van dit seizoen aan mee zullen doen, begint op zaterdagavond. 

De startlijst staat vol met grote namen. Een van hen is Ben Maher met Explosion W, die in augustus de LGCT Super Grand Prix van 2019 en belangrijker nog de Olympische Spelen in Tokio won. Catch Me Not S en Peder Fredericson die dit seizoen al twee keer een LGCT Grand Prix won zullen ook van de partij zijn. Je kunt ook Henrik von Eckermann en King Edward verwachten. En last but not least zal Scott Brash de arena betreden met Hello Jefferson. 

Jan Tops, President en Oprichter van de Longines Global Champions Tour en GCL, zei vandaag tijdens de persconferentie voorafgaand aan het evenement het volgende: "Tijdens 2021 hebben we tot een paar maanden voor de evenementen een aantal aanpassingen moeten doen, maar we hebben het geluk gehad dat we uitstekende evenement partners hebben die flexibel met ons zijn geweest en dat is een van de redenen dat we het dit jaar voor elkaar hebben kunnen krijgen", legde de Nederlander uit. 

Olympisch teamkampioen Peder Fredericson was enthousiast over het aankomend weekend in Praag. "Ik vind het heel leuk om hier te zijn, het is een fantastische show waar we allemaal naar uitkijken. We zijn hier met de beste paarden van de wereld tegen de beste ruiters van de wereld en voor een mooie pot prijzengeld. Dus we kijken er echt naar uit", aldus Fredericson. 

Klik hier voor de volledige persconferentie.