Paardenhandel in tijden van Corona: "Gelukkig blijft er veel vraag naar goede jonge paarden"

Paardenhandel in tijden van Corona: "Gelukkig blijft er veel vraag naar goede jonge paarden"


Niet enkel op sportief vlak, ook op gebied van handel laat de Corona-crisis zich voelen. Onder andere Ludo Philippaerts gaf al aan dat de vraag naar paarden drastisch verminderd is. "Als er geen jumpings zijn, is er ook geen paardenhandel en dan valt er natuurlijk een groot deel van onze inkomsten weg", vertelde hij aan het eind van de zomer aan de krant het Nieuwsblad. Maar zijn de gevolgden van Corona op de handel effectief zo vergaand? We vroegen het aan Nicole Mestrom en Niels Knape...


Merken jullie een negatieve invloed?

Ja de mensen zijn voorzichtiger om geld uit te geven.

Zijn er paarden uit bepaalde segmenten die minder makkelijk verkocht worden?

De amateur paarden zijn lastig te verkopen. Ze kunnen niet deelnemen aan concoursen. Ook de paarden op hoger niveau zijn moeilijker te verkopen omdat er weinig wedstrijden zijn en sponsors zijn voorzichtiger met geld uit geven. De goede jonge paarden is wel veel vraag naar!

Is het moeilijker om geschikte paarden voor klanten te vinden?

Je komt minder paarden tegen omdat er bijna geen concoursen zijn. De amateurs mogen niet op concours dus je komt ook geen goed jong paard tegen met een amateur.

Is er een verschil tussen de eerste en de tweede lockdown?

Gelukkig zitten we nu niet opgesloten thuis en kunnen we nog deelnemen aan trainings concoursen. De eerste lockdown wist niemand wat er ging gebeuren. Dus durfde helemaal niemand paarden te kopen. Nu in de 2e lockdown kunnen we deelnemen aan trainings concoursen en internationale wedstrijden in België. Ook gaan er veel naar Spanje dus de tweede lockdown is zeker beter! Ook zijn de grenzen open en dat is heel belangrijk!